’s Morgens in alle vroegte, werd de zaal van den Ichter in gereedheid gebracht om meer dan 300 mensen te kunnen bedienen. Er werden broodjes gesmeerd door de vrouwelijke koorleden om de werkenden niet te laten verkommeren. De mannelijke leden sleurden met tafels en stoelen, die op de juiste plaats gezet werden en versierd met een bloemstukje. Servetten werden geplooid en op elke tafel werd een flyer gelegd met de geschiedenis van Singhet Vro, maar vooral met een oproep voor nieuwe leden.
Het eetfestijn vond plaats, zoals ieder jaar, in 3 sessies. Het ‘Hut Moment’ van Genk zorgde voor het goede verloop in de keuken en vooral voor het lekkere eten. Met 2 koks ging de bediening opmerkelijk vlotter dan het vorig jaar. De dames-koorleden zorgden dat alle gerechten bij de juiste personen terechtkwamen. De mannenlijke-koorleden zorgde voor het ‘natte’ gedeelte nl de drank die moest getapt en rondgebracht worden.
s’ Avonds na het opruimen van de zaal en de afwas, bleven de leden nog even nagenieten met een laatste frisse pint aan de toog.
Het werd weer een zoveelste succes maar dan ditmaal zonder dat er gezongen werd. Fysiek uitgeput maar voldaan trok iedereen naar huis voor een verdiende nachtrust.